Uppgifter vid planerad frånvaro, åk 1-3

Nedan hittar du uppgifter som ni kan utföra vid planerad ledighet från skolan. En del önskar jag att ni alltid gör om ni reser i väg i en vecka eller längre, de är markerade med en * i menyn, före namnet på sidan. Andra uppgifter kan ni välja att göra om ni finner dem spännande, eller om vi kommer överens om det.

Många av uppgifterna handlar om att skriva om olika länder eller platser som ni besöker och att jämföra dem med Sverige, då det är den största anledningen till ledighetsansökningar som kommer in. Gör ni något annat så kan ni anpassa uppgifterna till att berätta om det ni gjort, till exempel genom att berätta om händelsen ni deltagit i.

Barn ska inte lämnas ensamma när de lär. Lärande sker bäst med hjälp och stöttning. Uppgifter vi genomför i klassrummet är inte uppgifter som eleverna kan göra helt själva. Därför kommer även dessa uppgifter att kräva en hel del från dig som förälder. Du behöver vara delaktig i ditt barns arbete, stötta genom att förklara svåra saker, hjälpa med att söka information, förklara uppgiften och så vidare. Om du ej gör detta kommer ditt barn få svårt att klara uppgifterna och ditt barn kommer ej att lära sig lika mycket av det hen gör.

Varje uppgift är kopplade till specifika kunskapskrav och förmågor samt centralt innehåll. Under varje uppgift redogör jag för vilka förmågor och kunskapskrav de baseras på.

Jag hoppas att ni får en fin ledighet tillsamman och att ni ska tycka att uppgifterna är både lustfyllda och lärorika. Vi ser fram emot att få ta del av era lärdomar när ni kommer hem.

Gör en underbar semester!

MVH

20130810-164047.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s